Nordens bredaste belysningssortiment

Om oss

Bellalite – ljusexperter med rötterna i rock’n’roll

“If you really want to annoy me, ask me when I’m going to retire from rock’n’roll.”
– Bruce Dickinson

Bellalite har med affärsområdet Bellalite Black varit en ledande leverantör av scenutrustning och ljusutrustning till teater, event och show i långt över 40 år. Sedan många år tillbaka levererar vi även armaturer och ljuskällor för hem, arbetsplatser och offentlig miljö via vårt affärsområde Bellalite White.

Se alla våra produkter för Black

Se alla våra produkter för White

Vi har en stark position i branschen, där många förknippar oss med den mesta kunskapen, det bästa sortimentet och en servicenivå som är något utöver det vanliga. Vi väljer noga ut de absolut bästa leverantörerna och jobbar bara med varumärken vi själva står för till 100 procent – till exempel har vi i dag agenturen för bland annat Astera, Robe och Prolyte.

Våra kunder vet att vi har ett lager som både är brett och djupt, att vi alltid håller vad vi lovar och att vi har blixtsnabba leveranser. Eller för att uttrycka det glasklart – våra kunder vet att vi på Bellalite är fullblodsproffs på det vi gör.

Ett tydligt kännetecken för Bellalite är också rock’n’roll. Vi är inte som alla andra företag. Vi grundades mitt i musikscenen och kommer aldrig någonsin lämnat den. Vår vd Joakim Lundgren är mer eller mindre uppvuxen på det diskotek som hans far – tillika Bellalites grundare – Leif drev under 1970-talet, och med alla dessa år i branschen har vi varit med om det mesta.

Sex Pistols har spelat på vårt lager och många som jobbar hos oss är gamla DJ:s, scenarbetare eller turnérävar. Den erfarenheten gör också att vi förstår branschen och hur den fungerar. Vi vet att det alltid är bråttom, på gränsen till panik, och att den där kabeln som nyss gick sönder behövs… NU!

Det har gett oss ett unikt sätt att jobba. Vi säger alltid ja, även när deadline är kort, och vi gör ofta mycket mer än det vi lovar. Vi jobbar mycket med montering och speciallösningar och är ett av få företag i Växjö som kan lämna in paket efter klockan 19 för att leveranserna ska hinna fram i tid.

Allt vi gör, gör vi för våra kunder. För vi vet att om vi skulle misslyckas, då slocknar våra scener. Och det är det sista som någonsin får hända.

The show must go on!

Vår historia

Läs den galna historien om hur nattklubben Barbarella blev dagens Bellalite – född ur 70-talets rock’n’roll. Spelningar med bland annat AC/DC, Sex Pistols, Thin Lizzy, Status Quo och många fler inspirerade till att kunna leverera ljusshower i världsklass.

Läs mer