Namn: Lars Elmlund
Ålder: 49 år
Bor: Onsala
Familj: Särbo, 2 barn
Intressen: Musik. Bilar i allmänhet och Porsche i synnerhet. Mat och dryck.
Gör på Bellalite: Försäljning, Platschef Göteborg.


 

Hur kom det sig att du gav dig in i ljusbranschen?
Jag jobbade förr som professionell DJ och när jag var ute och spelade var det alltid någon lampa som var trasig eller inte fungerade. Jag brukade då erbjuda krogarna att byta ut den under mitt nästa besök. Till slut blev det till en egen affärsverksamhet och jag startade upp företaget Limelight.

Berätta mer om Limelight och hur det senare blev en del av Bellalite?
I takt med att mitt spelande minskade så ökade ljusverksamheten, och till slut levde jag bara på den. Mitt företag var väldigt starkt i Göteborg, framförallt inom nattklubb- och discovärlden. Bellalite köpte mycket belysning av mig och jag köpte mycket av dem. Vi jobbade tätt ihop i många år och när Bellalite 2010 skulle öppna ett kontor i Göteborg slutade det med att de tog över mig och mitt företag.

Varför blir man så intresserad av ljus?
Första intresset kom nog när jag var DJ. Som DJ handlar det mycket om att bygga upp en stämning, det kan man göra med bra musik, men det visuella är också väldigt viktigt för att skapa en totalupplevelse. När jag spelade var jag mån om att det skulle vara så bra som möjligt och jag började laborera mycket med ljus, någonstans där växte intresset.

Vad är den största utmaningen när man jobbar med försäljning av ljus?
Att hitta rätt. Kunden har alltid en vision om hur de vill att det ska se ut och då måste vi vara duktiga, så att vi kan hitta den rätta lösningen med hjälp av rätt produkter. Det är en är en kul utmaning, att hitta en lösning som i slutändan gör kunden nöjd.

Idag jobbar du som platschef på Bellalite i Göteborg, vad innebär det?
Jag har hand om Bellalite i Göteborg och ser till att allt med personal och kunder funkar. Jag har också mycket kontakt med olika kunder och leverantörer. I slutändan är det mest försäljning som jag sysslar med.

Vad ser du för trender i ljusbranschen just nu?
Den trenden som är ny och som går framåt är LED-tekniken. Det är lite som att uppfinna glödlampan en gång till, fast nu får man själv vara med i utvecklingen. LED-tekniken har gått från att vara riktigt dålig till att bli riktigt bra, även i stora armaturer. Det ger en massa möjligheter till ljussättare på till exempel teatrar, då man nu kan blanda färger på ett helt annat sätt.

Lars Elmlund i DJ-båset när det begav sig...
Lars Elmlund i DJ-båset när det begav sig...